5 redenen waarom je logo een redesign nodig heeft

door | augustus 28, 2020 | Blog

Waarom heeft je logo een redesign nodig?

Je logo is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je merkidentiteit. Het is voor de meeste mensen de eerste kennismaking met een bedrijf en wordt daarnaast in vrijwel alle marketinguitingen gebruikt. Een sterk logo vertelt iets over de identiteit van je bedrijf, is herkenbaar en onderscheidt je van de concurrentie. Als je geen sterk logo hebt, dan kan dit negatieve invloed uitoefenen op je merk. In het ergste geval associeert men een slecht ontworpen logo met een slecht functionerend bedrijf. In dit blog bespreken we een aantal redenen waarom je logo een redesign nodig heeft.

1. Je logo valt niet op en onderscheidt zich niet

Heb je tijd en geld geïnvesteerd in het ontwerp van een sterk en opvallend logo? Of heb je er eentje samengesteld op internet? De meeste mensen zien direct het verschil tussen een professioneel ontworpen logo en een haastig geschetst logo. En dat is iets wat je niet wilt. Je hebt waarschijnlijk een paar euro’s bespaard, maar de keerzijde is dat andere bedrijven een vergelijkbaar ontwerp logo kunnen hebben. Je bent niet onderscheidend en kunt daardoor de bespaarde euro’s aan omzet mislopen. Het is daarom de moeite waard om te investeren in een betrouwbare ontwerper die je logo laat opvallen.

2. Je logo is verouderd

Werken met een verouderd logo is slecht voor je identiteit. Als je logo er verouderd uitziet, dan denken je bestaande en potentiële klanten misschien dat je bedrijf niet (meer) actief is. Toen je je bedrijf aan het oprichten was, heb je van je logo ontwerp misschien een doe-het-zelf-project gemaakt, maar het is nu van belang om met de tijd mee te gaan en te investeren in een modern logo.

Je kunt je laten adviseren door een professioneel ontwerper. Deze designer beschikt vaak over de nieuwste grafische ontwerpsoftware en kan in een handomdraai je logo vernieuwen. Zorg er ook voor dat je logo wordt bijgewerkt naar een modern bestandsformaat. Dit maakt het gemakkelijker om je aan te passen aan veel nieuwe toepassingen, zoals sociale media kanalen of mobiele apparaten.

3. Je logo vertegenwoordigt niet je merk

Welk beeld van je merk wil je overbrengen? Wil je dat je doelgroep je ziet als iemand die betrouwbaar, leuk of betaalbaar is? Welke indruk je ook wilt maken: het ontwerp, de kleuren en de stijl van je logo moeten in overeenstemming zijn met de bedrijfsidentiteit. Veranderen de belangrijkste bedrijfsactiviteiten, dan kun je ook overwegen om dit door te vertalen naar je logo.

Als je geen goed beeld hebt van wat je wilt uitstralen, doe dan een marktonderzoek. Op deze manier kom je erachter wat klanten verwachten van de merken die actief zijn in dezelfde branche als jou. Je kunt ook de logo ontwerpen van je concurrente analyseren. Laten concurrenten beter zien in welke niche zij actief zijn, ook dan moet je een logo redesign overwegen.

4. Je logo is niet responsive

Wat er op papier goed uitziet, is mogelijk niet zo effectief op digitale platforms. Zorg ervoor dat je logo voor van alles gebruikt kan worden: van social media kanalen tot promotiematerialen en van mobiele websites tot drukwerk. Het logo moet responsive zijn, ongeacht waar het op wordt gebruikt. Probeer je in te beelden hoe je logo gebruikt gaat worden op je (mobile) website, posts op Instagram, banners en waar dan ook.

5. Je logo is te ingewikkeld

Het komt regelmatig voor dat bedrijven veel complexe elementen in een logo hebben verwerkt. Dit zorgt voor een overvloed aan informatie. Klanten weten niet waar ze zich op moeten focussen met als gevolg dat ze je logo niet onthouden. Het is dan de hoogte tijd om een logo redesign door te voeren. Zorg voor een eenvoudig en herkenbaar logo, want dit is de beste manier om naamsbekendheid te creëren. Met andere woorden: focus je op een element dat je belangrijk vind, bijvoorbeeld het beeldmerk, in plaats van meerdere elementen.

Als je na het lezen van deze blog nog steeds aarzelt om je logo te updaten, houd er dan rekening mee dat logo’s om de paar jaar moeten worden bijgewerkt, anders gaat dit ten koste van de effectiviteit. Het logo is een cruciaal onderdeel van het ontwikkelen van een merkidentiteit, dus het is zeker de moeite waard om hier geld en tijd in te investeren.

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een logo?

Studio Hav maakt het perfecte logo op basis van het soort bedrijf en de persoonlijkheid. Het logo wordt op maat gemaakt en is makkelijk herkenbaar onder de concurrentie. Daarnaast past het logo perfect bij de huisstijl. Een logo is misschien wel het eerste wat de klant herkent van je bedrijf en daarom moet het de goede uitdrukking hebben.

Ben je op zoek naar promotiemateriaal met je nieuwe logo? Kijk dan eens op www.promoboer.nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *