Nadelen van een standaard WordPress thema

door | januari 29, 2020 | Blog, WordPress

Natuurlijk houden wij onwijs van WordPress. En dat heeft zijn redenen, WordPress is gewoon briljant omdat je er zoveel mee kan doen. Daarnaast zijn er altijd mensen bezig met het verder ontwikkelen van functionaliteiten, plugins, thema’s of beveiligingsupdates.

Bij Studio Hav doen we van alles wat te maken heeft met het maken van een website. We met het opstellen van de wensen en eisen van onze klanten. Uiteindelijk stellen we de user needs samen en daaromheen bouwen wij een WordPress website op maat. Door onze ervaring met WordPress weten wij één ding heel goed: Gebruik geen standaard WordPress Thema.

Waarom moet je dat niet doen? Dit zijn de belangrijkste redenen.

1. Aanpassen van het WordPress thema is moeilijk

Wanneer je een nieuwe aanpassing wil aan een pagina, een afbeelding erbij of een stuk tekst weg, dan kan het moeilijk worden wanneer je gebruik maakt van een kant-en-klaar thema. Vaak kost het veel extra tijd om dit soort kleine aanpassingen te maken omdat er iemand nodig is die alles zelf moet coderen.

 

2. Geen service, updates, aanpassingen of garantie

Het kan gebeuren dat de support van een thema erg slecht is. Communiceren met iemand uit het buitenland kan alleen al moeilijk genoeg zijn. Daarnaast gebeurt het ook wel eens de ontwikkelaar van het thema ermee stopt. Dan wordt het thema niet meer ge-update en kan alles in de soep lopen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Je zou dan naar een programmeur kunnen gaan maar ook dan heb je geen zekerheid dat het opgelost kan worden. In iemand anders zijn code werken is namelijk geen makkelijk werk. Een goedkoop thema, wordt dan ook nog eens heel duur.

 

3. Langzaam en slechte laadtijd

Een trage site is een echte no-go! Het is ook één van de grootste redenen dat mensen naar je concurrent gaan. Omdat de makers van thema’s zoveel mogelijk geld willen verdienen stoppen zij er functies in voor een zo groot mogelijk publiek. Dan zit er voor iedereen die het thema bekijkt wel een functie (en dus een reden) bij om het thema te kopen. Super chill denk je dan, maar nee. Dit moet je niet hebben! Hoe meer functies er in zitten, hoe meer dingen er moeten worden geladen en hoe langzamer het thema dan ook is.  Daarnaast kijkt Google ook naar de snelheid van je website. Is die te langzaam? Dan kom je lager uit in Google en andere zoekmachines.

 

4. Compatibiliteitsproblemen en plugin problemen

Je hebt een thema gekocht, daarbij heb je een mooie plugin gevonden voor een galerij. Alles werkt goed, je voert een update uit en hierna werkt je website niet meer. Ook kan het voorkomen dat een thema en een plugin helemaal niet kunnen samenwerken. Dit noemen we een compatibiliteitsprobleem. Hierdoor werkt je website niet meer en kan er geen gebruiker meer op je website. Zoals je al eerder hebt gelezen kan dit veel tijd of veel geld kosten.

 

5. Mooi uiterlijk, lelijke code

Het komt regelmatig voor dat een WordPress thema door een ontwerper is gemaakt maar niet door een programmeur. De kans dat dit persoon goed is in ontwerpen en coderen is erg klein en daarom kan het voorkomen dat de code in het thema helemaal niet goed is. Hierdoor kan het voorkomen dat je niet goed beveiligd bent tegen hackers, je website steeds trager wordt en je website eigenlijk helemaal niet goed zijn werk kan doen. Thema’s die al wat ouder zijn maken ook gebruik van verouderde code en dus slechtere code.

 

6. Niet geoptimaliseerd voor SEO of online vindbaarheid

Je website staat online, je teksten zijn goed geschreven en je website ziet er mooi uit. Er komen alleen maar geen bezoekers op. Dit kan komen doordat het thema niet is geoptimaliseerd voor verschillende zoekmachines. Het komt vaak voor dat zelfs de standaardprincipes voor zoekmachine optimalisatie niet in het thema zitten verwerkt. Het inhuren van een zoekmachine expert heeft dan ook geen zin omdat zij het thema niet aan kunnen passen. Je website moet natuurlijk gevonden worden door iedereen!

7. Je website is niet uniek

Het kan voorkomen dat je niet de enige bent met precies dezelfde website. Het kan dus voorkomen dat een gebruiker jouw website eigenlijk al drie keer heeft gezien. Zijn jouw unique selling points dan nog wel geloofwaardig?

 

Kortom, denk goed na voor je een Standaard WordPress thema aanschaft. Het gebeurt regelmatig dat beheerders van website er niet meer uitkomen met hun gekochte thema. Je website moet het gewoon doen en goed werken. Het is heel vervelend als dit niet het geval is.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *