Wat voor tekst moet er op de homepagina van je website komen?

door | januari 28, 2020 | Blog, Tips

Als je overweegt je website te herontwerpen of als je je afvraagt hoe je meer leads kan krijgen vanuit je website is het een goed idee te beginnen met je homepagina. Je kan je homepagina zien als de virtuele voordeur van je bedrijf en op deze pagina komen dan ook bijna alle gebruikers. En ondanks de prominente rol die het speelt, hebben veel bedrijven moeite om het goed te optimaliseren.

In deze blog post leggen we uit wat voor soort tekst er op de homepagina van je website moet komen.

Vaak zie je homepagina’s waarin je complete geschiedenis van een bedrijf te zien is. Wanneer een bezoeker opzoek is naar een dienst van een bedrijf, denk je dat dat het hen wat uitmaakt wat de geschiedenis van een bedrijf is? Nee. Dat interesseert ze niet.

Wat zoeken bezoekers dan?

Ze willen weten welke diensten jij hebt en hoe jij, of je bedrijf hen daarmee kan helpen. Wanneer een gebruikers een probleem hebben, willen zij weten hoe jij ze ermee kan helpen.

Welke tekst hoort er op je homepagina?

Op de pagina moet je je verdiepen in de doelgroep. Je moet ze de informatie geven waar zij naar opzoek zijn.

Wat kan jij betekenen voor de doelgroep? Vertel welke dienst of welk product de doelgroep kan helpen zijn doel te bereiken.

Hoe lossen deze diensten of producten het probleem van de gebruiker op of hoe zorgt dit ervoor dat de gebruiker zijn doel kan behalen.

Zorg ervoor dat de doelgroep zich aangesproken voelt. De gebruiker moet zichzelf herkennen in de tekst.

Laat niet alleen de karakteristieken van je diensten of producten zien maar vertel ook wat de voordelen zijn, voor de doelgroep.

Zorg voor een duidelijke Call to Action knop waar bezoekers op kunnen klikken en die ze mee neemt naar de belangrijkste pagina van je website. Of dit nu een contact pagina is of een pagina om een product te kopen.

Afbeelding vanaf 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *