Waar kan je gratis afbeeldingen downloaden?

door | juni 27, 2019 | Blog, Tips

Afbeeldingen kunnen je website maken of kraken. Het is niet voor niets dat een goede fotograaf een goed uurloon rekent. Wanneer je dan op internet eindelijk een mooie foto hebt gevonden kan het vaak zo zijn dat je deze helemaal niet mag gebruiken. Wanneer je dit toch doet kan je hiervoor worden aangesproken en in de problemen komen. Gelukkig zijn er meerdere websites op het internet waar je gratis stock foto’s kan downloaden en die je dan ook mag gebruiken zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken..

pexels.com

Pexels heeft meer dan honderdduizend gratis stockfoto’s van onwijze kwaliteit. Ze hebben een eigen ‘Pexels-licentie’. Je kan de afbeeldingen dan dus ook gebruiken voor ieder project. Alle afbeeldingen zijn gemakkelijk te vinden via de zoekmachine op de website.

unsplash.com

Unsplash werkt hetzelfde als Pexels. Unsplash zegt dat ze meer dan één miljoen(!) foto’s hebben. Ook hier zijn de foto’s gemakkelijk te zoeken en te vinden. Er is de mogelijkheid te zoeken op woord of er is de mogelijkheid te zoeken via categorieën.

StockSnap.io

Op de website van StockSnap.io is het makkelijk foto’s te zoeken en te downloaden. Er is een mogelijkheid te zoeken per woord of per categorie. Ook kan je zoeken voor ’trending’ afbeeldingen. Dit zijn foto’s die op dit moment erg veel gedownload worden.

Pixabay.com

Ook Pixabay is een website waar je verschillende afbeeldingen kan downloaden. Op deze website is het mogelijk afbeeldingen te downloaden, maar ook vectoren, videos en tekeningen. Alles wat je download via deze website mag je ook gratis gebruiken.

Dit waren vier websites waar je gratis afbeeldingen mag downloaden en gebruiken voor een project. Weet jij nog meer websites waar je gratis foto’s kan downloaden? Laat het even weten in de reactie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *